ERP زنجیره تامین
مدیریت زنجیره تامین فرآیندهای پیچیده و مراحل متعددی را شامل می شود. مدیران زنجیره تامین امروزی ترکیبی از ابزارهای فناوری مانند مدیریت ارتباط با مشتری و برنامه ریزی منابع سازمانی را برای افزایش و پیشرفت خدمات مشتری و ارسال محصولات استفاده می کنند. زمانی که تولید کننده سیستمی را در اختیار داشته باشد که تصویر کاملی از تمامی ورودی و خروجی های انبار را برای مشتریانش محیا کند، مدیریت زنجیره تامین ساده و البته موثر تر خواهد شد.
تصور کنید که ERP جدید شما بدون هیچ مشکلی استقرار و مورد بهره برداری قرار گرفته است. تمام فرآیندهای اساسی انجام شده و افراد مشغول استفاده از ERP هستند؛ تا به الان نیز هیچ سفارشی را از قلم نینداخته اند. اکنون وقت دستیابی به منافع مورد انتظار ERPاست؛ برنامه ریزی زنجیره تامین ERP اینجاست تا به این هدف جامه عمل بپوشاند. حال چگونه می توان از ERP برای مدیریت برنامۀ زنجیرۀ تامین بهره برد؟ در ادامه با چند راهکار آشنا خواهیم شد.
سیستم های CRM ابزار ارتباطی فوق العاده ای هستند. با استفاده از CRM، هر شخصی می تواند همۀ تماس های تلفنی، ایمیل و مکاتبه هایی را که بین افراد صورت می گیرد، ثبت کند. در ابتدا، CRM به عنوان ابزار پیگیری در نظر گرفته می شد که نشان می داد چه تعداد تماس های ورودی می تواند از یک فرصت به یک مشتری تبدیل شوند. در واقع با ذخیره اطلاعات و تحلیل های مربوطه، این فرصت نهایتا به فروش و سود آوری ختم می شد.
زنجیره تامین می تواند به دلایل مختلفی با شکست مواجه شود. بسیاری از تامین کنندگان، اغلب به علت عدم کنترل مدیریت زنجیره تامین در میدان کسب و کار با شکست مواجه می شوند. دلایل بسیاری برای عدم موفقیت زنجیره تامین وجود دارد؛ مثلا فرآیندهای ضعیف ERP زنجیره تامین یکی از این دلایل محسوب می شود که مسبب اصلی آن نیز مدیر ارشد پروژه تلقی می شود. در ادامه، سه دلیل شکست در مدیریت زنجیره تامین ERP را بررسی خواهیم نمود.
بار تریلی بستنی تان تازه وارد شده است. دمای تریلی دقیقا -0- درجه است؛ درست همان دمایی که باید باشد. اما آیا می دانستید که قسمت یخچال تریلی 2 روز پیش سوختش تمام شده است؟ موضوعات این چنین یکی از نگرانی های تولید کنندگان، پردازندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی است.
در هر جای دنیا، پیش بینی تقاضا برای مدیران زنجیره تامین یک چالش مداوم محسوب می شود. مشتری ها همواره نظر نامعلومی دربارهی مطالبات شان در آینده از خود نشان می دهند؛ در برخی موارد نیز اصلا ایده ای برای خرید در آینده ندارند. در مقابل نیز بسیاری از کسب و کارها برنامه ریزی کوتاه مدتی را برای چرخه تولیدی شان در نظر دارند. به همین علت دلایل زیادی برای چالش های پیش بینی تقاضا وجود دارد.
در سال 2016 شاهد اعمال تغییرات وسیعی در بخش تدارکاتی بوده ایم که بسیاری از این تغییرات، تاثیراتی را بر کسب و کار ما برجای گذاشته اند؛ اما بعضی از آن ها به طور خاص، تاثیرات چشمگیری را به ویژه در قسمت هایی که بحث استفاده از ERP تدارکاتی در کسب و کار مطرح است،به دنبال داشته اند. در ادامه به چهار مورد از این تغییرات اشاره خواهیم کرد.